När förtjänar man ett telefonsamtal...? | heelshaveeyes

heelshaveeyes

Annons

När förtjänar man ett telefonsamtal…?

Ska börja året med att bitcha…

Hej dollies!

När förtjänar man ett telefonsamtal från sina vänner?

Jag fyllde fyrtiofem år igår och förväntade mig ett par samtal från vissa vänner. I stället fick jag några fattiga sms. Ja, jag kallar de fattiga för det är vad de är.

Jag har inte höga krav på mina vänner som att vi ska prata varje dag eller ens varje vecka eller hänga med varandra så fort vi kan. Nä, vi är lite gamla för det och dessutom så är jag väl medveten om att alla vi har ett ganska så upptaget liv med familj och annat MEN jag tycker fortfarande att det minsta man kan göra när ens vänner fyller år är att slå en signal och gratulera. Som om man menar det.

Såvida inte du är VD för ett super stort företag så har du ingen ursäkt. Ett par minuter har väl alla. Om inte, åtminstone när man går på toa.

På senare år har jag märkt att vissa saker som var en självklarhet innan, inte betyder lika mycket längre. Inte för alla i alla fall.  Personligen tillhör jag den oldschool gruppen som tycker om att ringa sina vänner när de fyller år. Eller skicka blommor eller besöka de med en liten cupcake och ett ljus för att vissa att personen i fråga BETYDER något för mig.

För någon vecka sedan läste jag om någon studie som de har gjort angående vänskap. Det handlade om att vissa personer tror sig vara bästa vänner eller bättre vänner med vissa, som inte känner på samma sätt. Det hade att göra med någon slags hierarki för att göra det hela kort. Tänk om jag är en sådan? Jag kanske tror att vi är bättre vänner än vad vi egentligen är. Det hade förklarat det hela. Men jag köper inte det..

Istället tror jag att folk har dålig stil bara. Sociala medier och teknologin har gjort folk lata eller skygga för mänskliga kontakter och tappat stilen totalt. För att ta ett annat exempel: ibland kan man skriva värsta kärleksförklaringen till någon vän på FB eller IG och allt man får tillbaka är en like… WTF?! Vem fan tror du att du är! Beyonce?! Här öppnar man sitt hjärta och förklarar för hela världen hur speciell du är för en och allt man får är en like… Dålig stil. Mycket dålig stil.

Det värsta är att folk verkar inte förstå detta. Och vi snackar om vuxna människor vilket gör det hela ännu värre.

Nej kära vänner, från och med nu tror jag att jag ska hålla mig till emojis bara. Tänker inte göra bort mig med att förklara min kärlek för någon och få en fucking, fattig like tillbaka. Fuck that.

Med detta sagt vill jag bara säga att man blir sårad. Och besviken. Men mest sårad, För att en sådan liten gest som ett telefonsamtal kan betyda så mycket…

Eller så är det bara jag som är dum i huvudet som hänger upp sig på ett ynka telefonsamtal. Happy birthday to me.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats